DRVENE KONSTRUKCIJE GOJKOVIC PDF

Zlatara Gojkovic, Belgrade, Serbia. likes · 1 talking about this. Veliki izbor burmi, verenickog prstenja, srebrnog nakita, brendiranog italijanskog. Drvene krovne konstrukcije Tripković. likes. Najpovoljnije na tržištu, izrada krovnih konstrukcija od drveta i metala, svih raspona i dimenzija. Find DRVENE KONSTRUKCIJE RESENI PRIMERI IZ TEORIJE I PRAKSE by M. Gojkovic,ovic,ovic ovic, –

Author: Zulunris Motaxe
Country: Republic of Macedonia
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 25 November 2011
Pages: 206
PDF File Size: 13.74 Mb
ePub File Size: 10.80 Mb
ISBN: 178-7-34332-757-5
Downloads: 38445
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yozshujind

E sad koliko kruta treba da bude? To jest govori koliko smemo da nesto opteretimo a da se to nesto ne iskrivi rastegne, sabije trajno. Nasao sam konstrukciju koja asocira na ono sto bih napravio. Krutost i cvrstoca se najcesce mesaju.

Neki materijali se isto ponasaju u svim pravcima, neki ne. I ona moze biti konstrumcije ili razlicita u zavisnosi od pravca delovanja sile. Krutost, je osobina materjala materijala da se suprotstvai deformaciji.

DRVENE KONSTRUKCIJE RESENI PRIMERI IZ TEORIJE I PRAKSE

Daklem moras da ostanes u oblasti hukove krive zavisnost napona i deformacijegde su deformacije jos uvek elasticne, to jest kad prestane delovanje sile, telo ce se vratiti na svoje prvobitne dimenzije. Linkovi ka zanimljivostima Zdravlje Razno Predlozi O radu foruma.

Jos jedna osobina koja se cesto pogresno shvata je elasticnost. Samo moram da nacrtam da bih mogao da dimenzionisem unutrasnji korpus prema spoljasnjem i da smestim nosac kablova na sto pogodnije mesto, po mogustvu u sklopu unutrasnjeg korpusa.

  A BUSINESS ENGAGEMENT MERLINE LOVELACE PDF

Nije isto dal konstruises putnicki auto ili formulu.

Gojkovic Milan – Drvene konstrukcije.pdf

Klizac maksimalnog opterecenja kg sa hodom izvlacenja mm za nominalnu duzinu mm i metalne roto mehanizme velikog opterecenja. Govori pri kojoj sili po jedinici povrsine poprecnog preseka devene neki materijal puci. Tvrdoca sper lonstrukcije u poredjenju sa univerom, pitanje BR: Drvo je razlicito duz i popreko na godove, beton fenomenalno trpi pritisak, ali jako lose rastezanje. Procitao, razumeo, a mislim da sam i zapamtio. Nju nekako najcesce shvatamo kao obrnutu krutost, a ona ustvari predstavlja silu po poprecnom preseku, pri kojoj prestaju elasticne i pocinju plasticne deformacije.

Procitao sam dva puta, mislim da sam razumeo.

Probacu da malo razjasnim par osnovnih pojmova, na sto jednostavniji nacin cak i po cenu da ne budem potpuno precizan, ali da se vidi sustina. Potrazio sam po netu malo i nasao neke skripte, pa cu ovih dana i to da prelistam da dopunim ovo sto si konstrukcine, ali ako te ne mrzi, svakako verojem da cu bolje tebe razumeti nego skriptu ili udzbenik, pogotovu sto mogu da postavim podpitanje.

Kad uhvatis kvadratni profil drveen stegu i savijas ga na dole, deo iznad sredine se rasteze a deo ispod sabija. U zavisnosti sta je to sto se konstruise, nekad je drvvene kriterijum jedno a nekada drugo. I ne samo to, sasija automobila mora da bude kruta, to jest da se ne uvija, savija Savijanje je ko sto BR napisa, kombinacija rastezanja i pritiska.

Npr, sasija automobila se ne racuna prema cvrstoci, posto vec pre nego sto si dosao do napona koji predstavlja cvrstocu sasija se vec trajno savila, a to nikako nije ono sto hoces da se desava autu da zanemarimo guzvajuce karoserije i slicne stvari, pricam o osnovnoj konstrukciji.

  ABRIC JEAN CLAUDE PSIHOLOGIA COMUNICARII PDF

Gojkovic Milan – Drvene – Free Download PDF

Zato je univer tvrdji od spera, posto ima povrsinu od melamina, koji je ekstremno tvrd jos kad folija nije oba mikrona Govori koliko ce se nesto rastegnuti ili sabiti kada na njega primenis neku silu, naravno opet po jedinici konstrykcije preseka. Posle toga nema smisla. Pokusacu krajem nedelje da izracunam par primera nesto, pa cu tad biti siguran da li mi je jasno ili ne.

Tako je staklo mnogo elasticnije od gume, iako je uobicajeno razmisljanje da je guma ta koja je elasticna. Zavisi sta je to sto pravis.

Vazi samo u delu gde su deformacije jos uvek elasticne, to jest gde se telo nije trajno konstrkucije. Tvrdoca sper ploce u poredjenju sa univerom, pitanje Probacu da malo razjasnim par osnovnih pojmova, na sto jednostavniji nacin cak i po cenu da ne budem potpuno precizan, ali da se vidi sustina.